Regler (Netikette) for brug af DIS-Forum

link til FAQ - Ofte stillede spørgsmål

DIS-Forum stilles til rådighed af foreningen DIS-Danmark. Medlemmer og andre interesserede har her mulighed for at skrive indlæg, stille og svare på spørgsmål og deltage i debatter. Dette er dog ikke er ensbetydende med, at man har ret til at skrive hvad som helst. Der er visse regler, som skal overholdes.

Før du opretter en ny tråd, bør du undersøge, om der allerede kører en debat om det samme emne. På den måde får vi samlet debatten på et sted i stedet for at have flere tråde omhandlende samme emne. Brug gerne vores søgefunktion.

 

Overskriften til dine tråde skal afspejle selve indholdet af tråden, så man kan se, hvad tråden handler om, uden at man behøver at åbne den.

 

Hold et sobert sprogbrug. Vis respekt og hensyn over for dine med-brugere. Behandl andre, som du selv forventer at blive behandlet.

Hold ekstreme holdninger og synspunkter for dig selv og undgå diskussioner for diskussionens skyld.

Sørg for at dine indlæg holder en rimelig grammatisk og retskrivningsmæssig standard, så de er nemme at forstå for andre brugere. Læs dit indlæg igennem og kør evt. stavekontrol på det, inden du trykker send.

Latterliggørelse af en anden brugers formuleringsevne er helt og aldeles uacceptabel. Ligesom det ikke er tilladt at genere andre ved at omtale dem på en nedgørende eller nedladende måde. Mobning i skriftlig form gør lige så ondt som mobning med talte ord.

Undgå helst ironi og sarkasme. Skriftsprog er som talesprog – bare uden minespil og fagter. Du mener det måske ikke så slemt, men modparten kan ikke se glimtet i dit øje. Brug evt. smileys til at opbløde en lidt skarp bemærkning.

Almindelige danske og internationale love og regler om ophavsret og kopiering skal overholdes.

Det er ikke tilladt at kopiere en hel artikel eller hjemmeside over i DIS-Forum. Lav i stedet et link til den pågældende side. Husk at der også er ophavsret på de almindelige indlæg i Forum.

Underskriv dig med dit navn, specielt hvis navnet ikke fremgår af brugernavnet. Anonymitet er ikke velset. Slægtsforskning er en personlig sag; når vi udveksler dyrebar forskning med hinanden, er det rimeligt, at vi ved, hvem vi snakker med.

 

Husk at takke for oplysningerne, når du har fået et svar. Hvis svaret ikke er tilfredsstillende så fortæl, at det ikke lige var det svar, du forventede, men tak alligevel og overvej, om du har "fået det hele med" i dit spørgsmål.

 

Kontakt en moderator, hvis du opdager brud på retningslinierne. Lad være med at tage sagen i egen hånd. Funktionen ”Rapporter indlæg” kan fint bruges i denne sammenhæng.

 

DIS-Forum er delvist umodereret. Dvs. der er ingen forcensur eller godkendelse af dit indlæg, inden det placeres på hjemmesiden. Som bruger skriver du dit indlæg direkte ind i databasen i DIS-Forum.

 

Derfor vil oplagt fejlagtige indlæg eller indlæg, der strider mod reglerne, blive slettet. Det vil normalt ske, uden at forfatteren underrettes. Vedkommende kan så evt. efterfølgende gøre indsigelse pr. e-mail til moderator for DIS-Forum.

 

Ved gentagne brud på etikken, som skal herske i DIS-Forum, vil moderator kunne sende en advarsel til de berørte. Ignoreres denne advarsel eller gentages etikette-bruddene, kan moderator effektuere en karantæne i en periode, hvor den karantæneramte ikke vil kunne skrive i DIS-Forum.